Jabini gekozen tot bestuurslid PGA
12 Dec 2014, 08:00
foto
Assembleelid Hugo Jabini gekozen in het bestuur van Parliamentarians for Global Action.


Assembleelid Hugo Jabini (Mega Combinatie/NDP) is uit vijftien kandidaten gekozen tot bestuurslid van Parliamentarians for Global Action (PGA). Dit vond plaats tijdens de bijeenkomst van parlementariërs over de hele wereld in Rabat, Marokko. Jabini zegt aan Starnieuws dat hij dit een grote eer vindt. Hij is voor twee jaar gekozen met een optie voor dezelfde termijn.

Jabini zegt dat hij veel ondersteuning heeft gekregen van zijn collega's. Vooral van vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch, die door haar functies in de PGA een flink netwerk heeft, heeft het assembleelid veel ondersteuning gekregen. "Er is heel veel lobbywerk verricht waardoor ik ben gekozen als bestuurslid", legt Jabini uit. Er wordt veel nadruk gelegd op mensenrechten door de PGA.

Om bestuurslid van deze wereldwijde organisatie van parlementariërs te zijn, is het een voorwaarde dat de persoon assembleelid moet zijn. Jabini weet nog niet of hij weer gekandideerd zal worden door de Nationale Democratische Partij (NDP). "Ik vind dat ik mijn werk naar eer en geweten heb verricht. Veel mensen zijn tevreden met mijn verrichtingen", zegt Jabini.

Voor zijn functioneren in PGA is het belangrijk dat hij assembleelid blijft. Jabini merkt op dat hij veel kan doen door in het bestuur van een organisatie te zitten waar bijkans 140 gekozen parlementen bij aangesloten zijn. Het assembleelid geeft te kennen dat hij graag nog een termijn voor de NDP deel wil uitmaken van De Nationale Assemblee. Hij zal op korte termijn een gesprek aanvragen met voorzitter Desi Bouterse van de partij om zijn visie te vernemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May