Somohardjo: NDP zal met vuil smijten
12 Dec 2014, 06:00
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo


Voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur (PL) verwacht dat de coalitie met allerlei scenario's zal komen en met vuil zal smijten om te proberen de samenwerkende zeven partijen tegen elkaar op te hitsen. Nu het gelukt is om overeenstemming te bereiken, wordt vanuit de NDP praatjes verteld dat PL paardje wil gaan rijden op de VHP.

Somohardjo meent dat vooral president Desi Bouterse zich zorgen over maakt dat er geen tweede termijn voor hem mogelijk is. "Door de samenwerking op regionaal niveau zal hij in de Verenigde Volks Vergadering niet gekozen kunnen worden tot president. In De Nationale Assemblee zal het niet lukken om de twee derde meerderheid te halen", is de politicus van overtuigd. Hij heeft het initiatief genomen om de bundeling op ressortraads- en districtsraadsniveau mogelijk te maken.

"Wij gaan nu beginnen met de gesprekken voor samenwerking op het niveau van De Nationale Assemblee. "Daarom wordt nu de aanval geopend op ons en onze partners. Geprobeerd is verdeeldheid te brengen in diverse partijen, maar het beoogde resultaat is niet bereikt. Er zal alles aan gedaan worden om de samenwerking op assembleeniveau te frustreren", meent de politicus. Hij verwacht een woelige verkiezingscampagne "maar wij zijn alert en houden met alles rekening", stelt Somohardjo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May