Diverse prof-voetballers mogen niet spelen in Suriname
11 Dec 2014, 10:00
foto
Lijst van spelers die geen toestemming hebben gekregen.


John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), laat zich niet uit het veld slaan, nu hij officieel gehoord heeft dat niet alle clubs toestemming zullen geven aan hun spelers in Suriname te spelen gedurende hun winterstop. De voorbereidingen voor een demonstratietoernooi tegen W-Connection uit Trinidad & Tobago op 27 december in het André Kamperveenstadion gaan normaal door. Dean Gorré is aangetrokken voor het samenstellen van de selectie van Surinaamse profs.

106 profspelers in Nederland en Europese clubs met Surinaamse roots hebben te kennen gegeven dat ze graag voor natio willen uitkomen. Als de ontwerpwet door De Nationale Assemblee wordt aangenomen, kunnen in staatsbelang sporters een dubbele nationaliteit krijgen. Krishnadath merkt op dat de Europese clubs een kopie hebben van een schrijven van de wereldvoetbalorganisatie FIFA, die zich garant stelt voor de verzekering van de spelers die deelnemen aan de wedstrijd in Suriname. Maar diverse clubs volharden in het besluit en hebben geen toestemming gegeven.

Geen van de vier spelers van FC Groningen met Surinaamse roots hebben toestemming gekregen om mee te doen met de wedstrijd eind december. De SVB-voorzitter vindt dat met de doorvoering van de dubbele nationaliteit, waarbij profspelers die kiezen om uit te komen voor Suriname, de zaak anders wordt. "Suriname zal dan op volle sterkte kunnen deelnemen aan de WK-kwalificaties en wedstrijden te spelen in verband met de ConCacaF Gold Cup of de Confederations Cup", meent Krishnadath.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May