'Dubbele nationaliteit' op agenda huishoudelijke vergadering
11 Dec 2014, 01:00
foto


De Nationale Assemblee heeft voor donderdag 10.30 uur een huishoudelijke vergadering uitgeschreven. De openbare vergadering is gepland voor 13.00 uur. Op de agenda van de huishoudelijke vergadering staat ook 'Kiezing commissie van rapporteurs voor de ontwerpwet houdende aanstelling van personen om redenen van staatsbelang. Het gaat om een initiatiefvoorstel dat ingediend is door oppositieleden. Dit voorstel is uitgewerkt door deskundigen van de Surinaamse Voetbal Bond.

Assembleelid Hesdy Pigot (Nieuw Front/NPS) antwoordt op de vraag van Starnieuws of hij de presentielijst zal tekenen "wie a zegt moet ook b zeggen". Hoewel er later op de ochtend een fractieberaad is, stelt Pigot dat hij zal meewerken aan de vergadering. Hij is de initiatiefnemer voor indiening van de wetten. Hij heeft ondersteuning gekregen van partijgenoten Patrick Kensenhuis en Athur Tjin-A-Tsoi. Ook Guno Castelen (SPA), Asiskumar Gajadien (VHP) en Ronny Asabina van de BEP behoren tot de initiatiefnemers van de ontwerpwet.

De initiatiefwet is ingediend op 27 november en is in een recordtempo op de agenda geplaatst door assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. "Ik ben positief gestemd", zegt John Krishnadath, voorzitter van de SVB. Hij merkt op dat de coalitie én oppositie ondersteuning aan hem hebben toegezegd. De coalitie wilde eerst nog deskundigen raadplegen voordat het wetsvoorstel ingediend zou worden. De oppositie wordt verweten een soloactie te hebben ondernomen. Pigot merkt op dat in de huishoudelijke vergadering zal worden besloten of dit wetsvoorstel zal worden behandeld. Hij verwacht dat ook de coalitie zal komen met een voorstel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May