Eerste fase plaatsen Wifi universiteit achter de rug
09 Dec 2014, 23:00
foto


De beloofde Wifi internet voorzieningen voor studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) komen er. De eerste fase van het plaatsen van het draadloos internet is achter de rug. Hierbij is er gebruik gemaakt van geïnstalleerde apparatuur waarover de AdeKUS reeds beschikte en apparatuur en bandbreedte die zijn geschonken door Telesur.

De voorziening zal alleen op strategische locaties op de campussen van de AdeKUS (Leysweg en Kernkampweg) beschikbaar zijn. Hierdoor worden de kosten beperkt gehouden en worden middelen efficiënt aangewend. De strategische locaties zijn onder andere collegezalen, gangen bij collegezalen, bibliotheken, kantine of eetgelegenheden en studie/discussie/vergaderruimtes. De universiteit zal ook een speciaal Wifi Café inrichten op de Leysweg Campus.

In de komende weken zal er een evaluatie plaatsvinden waarbij de studenten worden gevraagd om een enquêteformulier in te vullen. De resultaten uit dit onderzoek zullen worden gebruikt om de kwaliteit van de Wifi-verbinding te verbeteren. De Universiteit zal na het evaluatieonderzoek, fase 2 opstarten, namelijk uitbreiding van de Wifi dekking, deze fase wordt momenteel voorbereid. Tijdens fase 2 zal oude apparatuur worden vervangen en zullen er meer access points voor Wifi hotspots worden aangelegd. Het streven is om 90-100% van alle strategische locaties in april 2015 van Wifi voor studenten voorzien te hebben.

Het bestuur van de Universiteit stelt dat de studenten Wifi dekking nu reeds een voldoende spreiding heeft op beide campussen, waarbij uit metingen duidelijk blijkt dat het aantal gebruikers en de gebruikte bandbreedte toeneemt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May