Dc Miranda laat negen handelszaken sluiten in Blauwgrond
09 Dec 2014, 17:00
foto
Vuil bij een van de handelszaken die gesloten is te Blauwgrond. (Foto: BIC Paramaribo-Noordoost)


In opdracht van districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo-Noordoost zijn negen handelszaken in het weekend gesloten. Het gaat om het ressort Blauwgrond. De hygiëne liet te wensen over en de vergunningsvoorwaarden werden niet nageleefd.

Een team van ambtenaren van de bestuursdienst en de afdeling Milieu en Gezondheid Dienst (MGD) hebben controle uitgevoerd in Blauwgrond. Houders van vijf restaurants, een supermarkt, twee kledingzaken en een goud opkoopbedrijf werden aangemaand om hun bedrijfsvoering te stoppen en zich maandag aan te melden op het commissariaat. Bij een deel is een slechte hygiënische situatie geconstateerd en enkele hadden vervallen vergunningen. Op het commissariaat is vandaag overeengekomen dat deze houders een week de tijd hebben om hun zaken in orde te maken, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Paramaribo-Noordoost.

De bestuursdienst en MGD zien erop toe dat, er in de directe omgeving van de handelszaak één of meerdere vuilnistonnen aanwezig zijn. Het erf en de riool in de omgeving van het gebouw moeten steeds schoon worden gehouden. Er mogen geen autowrakken, grofvuil of wied zijn waar het bedrijf wordt uitgeoefend. Alle ressorten zullen op reguliere basis aan deze controle onderhevig worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May