US$ 130.000 voor projecten bewustwording kwikgebruik
07 Dec 2014, 12:00
foto
Betrokkenen bij de 'No Kwik-campagne' na de ondertekening van de samenwerking.


De Suriname Enviornmental and Mining Foundation (SEMIF) ondersteunt twee projecten voor bewustwording van kwikgebruik in Suriname. Hiervoor is US$ 130.000 beschikbaar gesteld. Er is een samenwerking aangegaan met de Stichting voor Ontwikkeling Radio & TV in Suriname (SORTS) en The Back Lot. De ondertekening van de projectplannen vond zaterdag plaats in Residence Inn.

Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen zei dat de projecten het milieu moeten helpen bescherming "voor onze kinderen". SEMIF staat voor duurzame ontwikkeling en innovatie in de mijnbouw en werkt in partnerschap met gelijkgerichte organisaties aan het behoud en de verdere groei van deze sector. SORTS en The Back Lot vinden het belangrijk om de gevaren van kwikvervuiling, maar ook de oplossingen voor kwikvervuiling onder de aandacht te brengen van de gemeenschap. SEMIF ondersteunt deze initiatieven en zal zich de komende periode actief gaan inzetten om de bewustwording over kwik op gang te brengen.

De kwik problematiek treft de volledige Surinaamse samenleving op gezondheids-, economisch, milieu technisch en maatschappelijk niveau. Kwikvervuiling treft mens, dier en plant. Het naleven van milieuvoorschriften is uitermate belangrijk. Onderzoek en het gebruik van innovatieve methoden zijn eveneens noodzakelijk voor het tegengaan van kwikvervuiling. “Wij hebben er alle
vertrouwen in dat beide projecten succesvol worden uitgevoerd en bieden het management van SORTS & The Back Lot alle ondersteuning bij het uitvoeren van de bewustwordingscampagne over kwikvervuiling in Suriname”, zegt Nandlal, voorzitter van SEMIF. De 'No Kwik-campagne' werd op 2 december gelanceerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May