Rusland: Staatsolie raffinaderij was al compleet voorbereid
07 Dec 2014, 01:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland op het podium van Pertjajah Luhur. (Foto: René Gompers)


Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), stelt dat de Staatsolie raffinaderij die op 13 december geopend wordt, niet een verdienste is van deze regering. De basis hiertoe werd al in 2010 gelegd door de regering-Venetiaan, waarbij Rusland minister was van Natuurlijke Hulpbronnen.

Rusland zei op de feestvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) zaterdagavond dat het complete plan voor de uitbreiding van de raffinaderij van Staatsolie al was voorbereid. De financiering was ook al rond. Toen reeds was gepland dat de raffinaderij in december 2014 in gebruik zou worden genomen.

Deze regering heeft veel projecten die al in uitvoering of voorbereid waren verder uitgevoerd, zei Rusland. Hij merkte net als zijn overige collega's op dat de regering-Bouterse een wanbeleid voert, waarbij corruptie welig tiert. Paul Somohardjo, voorzitter van PL, zei dat de komende regering corruptie zwaar zal aanpakken. Dit is een van de beleidsvoornemens van de samenwerkende partijen. Volgens de politieke leiders is het financieel-economisch beleid van het land desastreus. Daarom is het volgens hen de hoogste tijd om op 25 mei af te rekenen met de huidige regeerders.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May