Santokhi: Focus is nu niet op presidentschap
06 Dec 2014, 14:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi in partijgebouw 'de Olifant'. (Foto: René Gompers)


De samenwerkende partijen VHP, NPS, SPA, DA91, Pertjajah Luhur (PL), KTPI en BEP krijgen allemaal de ruimte om een presidentskandidaat naar voren te schuiven. “De focus ligt niet op de presidentskandidaat, maar op het winnen van de verkiezingen in mei 2015”, zegt Chan Santokhi, coördinator van de combinatie. “Het volk zal uiteindelijk beslissen wie zij als president wil. Wij gaan voor sterk leiderschap.”

“Men zegt van Bouterse dat hij een sterke president is. Maar hij maakt een puinhoop van het land. Hij heeft al vijftien ministers naar huis gestuurd en als hij nog ruimte had, had hij ook de vicepresident naar huis gestuurd”, meent Santokhi. “Wij gaan tonen dat wij in teamverband wel in staat zullen zijn leiding te geven aan het land. Deze regering is ook een combinatie, maar als je een leider hebt die dominant en arrogant is, zijn wil doordrukt, zich dictatoriaal opstelt, zul je inderdaad geen goede combinatie bij elkaar kunnen houden en dat is gebeurd met deze regering", merkt Santokhi op.

De samenwerkende partijen hebben overeenstemming bereikt over de verdeling van de posities op regionaal niveau. Het akkoord is vrijdag getekend in 'de Olifant', het partijcentrum van de VHP. Op 24 januari wordt op deze plek de eerste massameeting met alle zeven partijen gehouden. Dan zullen het partijprogramma, de naam en het logo van de combinatie bekend worden gemaakt. Er zullen in combinatieverband tot 23 mei vijftien massameetings gehouden worden, deelt Santokhi mee.

Santokhi, die gebombardeerd wordt tot presidentskandidaat, heeft er geen moeite mee dat de PL vandaag haar kandidaat zal bekendmaken. “Presidentschap heeft nu geen prioriteit. Wij gaan eerst de parlementsverkiezingen winnen en de regeringsposten invullen. Wij willen sterke instituten, sterke ministers, een sterke vicepresident en een sterke president. “Als de gemeenschap, mijn partij en de overige partijen, vraagt dat ik ga voor die positie, ben ik beschikbaar.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May