Examenkandidaten Marie Le Fevreschool bezoeken LH
05 Dec 2014, 21:30
foto
Internist Karin Waldring van het ‘s Lands Hospitaal, spreekt de examenkandidaten van de Marie le Fevreschool toe.


Ruim 70 examenleerlingen van de Marie Le Fevremuloschool hebben tijdens een motivatieochtend een bezoek gebracht aan het ‘s Lands Hospitaal (LH). Zij zijn toegesproken door Suze Holband, adjunct verpleegkundig directeur van de ziekeninstelling. Zij gaf hen mee geloof in zichzelf te hebben en van zichzelf te houden. “Dit zijn voorwaarden die belangrijk zijn om recht op het doel af te kunnen gaan.”

De motivatieochtend is georganiseerd in aanloop naar de komende schoolonderzoeken en het examen. De leerlingen moesten van Holband zichzelf een brasa geven en zeggen: ‘Ik houd van je’. Karin Waldring, coördinator van de activiteit en internist bij het ziekenhuis,hield een presentatie over de beste manieren om te studeren. “Hou je studieomgeving vrij van mobiele telefoon en elektronische snufjes,” was een van haar adviezen.

Medewerkers van verschillende disciplines vertelde over hun eigen ervaringen met studie en werk. De examenkandidaten bleken geïnteresseerd te zijn in de verpleging, het werk in het laboratorium, de röntgenafdeling en de administratieve diensten. Leerlingen kwamen er eerlijk voor uit dat ze lijden aan faalangst. Waldring sprak ze bemoedigend toe. “Het feit dat je het tot de examenklas geschopt hebt, betekent dat je het best wel kan, ga zo door, dan redt je het wel.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May