De Jeugd, de Toekomst
05 Dec 2014, 19:00
foto


Deze uitdrukking wordt heel vaak gebruikt door volwassen. Iedereen wil een goede toekomst. Maar wordt er wel bij stil gestaan of er daadwerkelijk wordt geïnvesteerd in de jeugd, om de jongeren inderdaad een goede toekomst te bieden. Volgens de VN-verklaring inzake de Rechten van het Kind zijn er heel wat rechten die nog niet op een adequate manier beleefd worden in ons land.

Vandaag is het kinderdag en het is heel jammer te moeten constateren dat kinderen heden ten dage nog steeds het slachtoffer zijn van kindermishandeling en kinderarbeid. Kinderen ontberen nog steeds een optimale begeleiding in probleemsituaties waarbij zelfs suïcide aan te pas komt. Ouders dienen er voor hun kinderen te zijn. Een kind verdient niet alleen vandaag de nodige aandacht middels het geven van cadeautjes. Kinderen hebben elke dag de nodige liefde en bescherming van hun ouders nodig, ongeacht hoe druk zij het ook hebben in hun leven.

Wilt u burgers in het land die deel uitmaken van een gezonde samenleving, dan dient men nu reeds te investeren in het kind. Een Staat die niet voldoende investeert in de bescherming van het kind, in modern onderwijs, in recreatiemogelijkheden voor de jeugd, schendt de universele rechten van het kind. Aan alle kinderen in Suriname wens ik een bijzonder fijne dag en feliciteer ik van harte met kinderdag.

Rewtie Sietaram LL.B.
Voorzitter Gendercommissie VHP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May