Directie werkt aan certificering geheel AZP
05 Dec 2014, 08:00
foto


Naast de keuken van Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zijn nu nog zes afdelingen gecertificeerd. Algemeen directeur Antoine Brahim zegt aan Starnieuws dat de volgende zes afdelingen in het proces zijn om gecertificeerd te worden. Veel mensen ergeren zich aan de Spoedeisende Hulp van het AZP. Brahim deelt mee dat ook deze afdeling, die dag en nacht operationeel is, zal worden gecertificeerd.

De keuken van het ziekenhuis is een jaar geleden gecertificeerd en dit is opnieuw bevestigd. De overige afdelingen die de toets glansrijk hebben doorstaan zijn: de Thorax (Cardiologie), het Nierdialyse centrum, het Kindercentrum, Eye Care centrum, Radio Therapeutisch Centrum en de Financiële administratie. Brahim merkt op dat het gaat om complete afdelingen die nagenoeg zelfstandig draaien. Op het Thorax Centrum bijvoorbeeld werken ruim honderd personen. De afdelingen die ISO Healthcare 15224 gecertificeerd zijn, draaien efficiënt en zijn klantgericht. Alle processen die bij de certificering horen, maken dat de afdelingen nu veel beter functioneren. Er wordt inhoud gegeven aan de kernwaarden van het ziekenhuis: creativiteit, klantgerichtheid, excellence en betrokkenheid.

Brahim deelt mee dat nu de volgende zes afdelingen klaargestoomd worden voor het certificeringsproces. Er zullen in de volgende fase afdelingen ook geclusterd worden, zodat het hele ziekenhuis de kwaliteit kan leveren die de gemeenschap vraagt. Dit proces is belangrijk om te komen tot een Academisch Medisch Centrum voor geheel Suriname. De kwaliteit die nu bereikt is met de zeven afdelingen, moet worden gehandhaafd, want elk jaar worden de normen getoetst. De standaarden moeten worden gehaald. De toetsing vindt ook plaats bij de klanten. Die moeten tevreden zijn. Brahim stelt dat met de certificering nu ruim de helft van het ziekenhuis op het gewenste niveau functioneert.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May