KKF zoekt mogelijkheden om drukte beurs bij te houden
05 Dec 2014, 02:00
foto
Drukte op de beurs. (Foto: René Gompers)


De zeventiende Jaarbeurs is achter de rug. De organisator, de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF) is best tevreden, maar is genoodzaakt om maatregelen te treffen om de groei de baas te blijven. Net als het vorig jaar hebben ruim honderdduizend personen de beurs bezocht.

Op de laatste dag, woensdagavond, was het ontzettend druk op het KKF-terrein. Het verkeer was grotendeels gestremd. De aangewezen parkeergelegenheden in de buurt waren bij lange na niet genoeg om de stroom van auto's op te vangen. Heel veel bezoekers parkeerden noodgedwongen enkele straten verder om aan het eind van hun 'shopping spree' grote afstanden terug te lopen, sjouwend met hun inkopen. Aan de ene kant neemt het aantal exposanten ook toe. Dit keer hebben 176 bedrijven en instanties meegedaan. Curaçao, Haïti, en Frans-Guyana waren heel goed vertegenwoordigd.

Mogelijkheden onderzoeken
"We weten ook dat het parkeerprobleem potentiële bezoekers weghoudt", voegt KKF-voorzitter Henk Naarendorp eraan toe. Gedacht wordt aan het bouwen van een parkeerhaven in de directe omgeving of het inzetten van pendelbussen, deelt hij mee.
"Dat laatste doet men niet graag. De mensen willen zo dicht mogelijk en veilig parkeren dat is eenmaal de gewoonte in Suriname." Overwogen wordt ook om de beurs te verhuizen. "We kijken al uit naar een geschikte locatie. Of we het gaan vinden is punt twee", peinst Naarendorp. "Maar voordat wij gaan investeren moeten we eerst grondig onderzoek doen om te weten of het haalbaar is om zoiets te doen."

"Dit is en zal een bijzonderheid blijven. Het aantal deelnemers en bezoekers gaat ook blijven groeien", verwacht Naarendorp. "De economie ontwikkelt zich, er komen steeds meer bedrijven bij en langzaam maar zeker beseft men dat dit toch wel de plaats is waar je moet zijn. Honderdduizend bezoekers aan dit evenement maakt het voor elk bedrijf interessant om hier aanwezig te zijn, om zich te profileren en de producten en diensten aan te bieden."

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May