Vermissing- en drugszaak voor de rechter
05 Dec 2014, 04:00
foto


Tegenover rechter Cynthia Valstein-Montnor stonden in de beklaagdenbank de verdachten Virindersingh B., Guillermo D., Rameshkumar M. en Soeradj J. Virindersingh B. (ondernemer), Rameshkumar M. (politieman) en Guillermo D. (ondernemer) worden verdacht van overtreding wet Verdovende Middelen en wederrechtelijke vrijheidsberoving in vereniging. Soeradj J. (elektricien) wordt verdacht van afpersing. In deze zaak wordt Narindrakoemar Mahabier vermist sedert 28 augustus van dit jaar.

De rechter hoorde de vader van de vermiste. De man legde tegenstrijdige verklaringen af. In eerste instantie verklaarde de vader dat hij ‘Brielle’, een getuige die verklaringen bij de politie heeft afgelegd, niet kent. Daarna kwam hij terug hierop en zei dat hij ‘Brielle’ acht jaar geleden gezien had. ‘Brielle' had bij de politie verklaard dat de vader bij hem geweest was. Hij moest ook op de rechtszitting verschijnen, maar hij kwam niet opdagen. De rechter gelaste zijn medebrenging voor de zitting van 18 februari.

Raadsman Gregory Sitaram die Virindersingh B. samen met collega Raoul Lobo bijstaat, confronteerde vader Mahabier met zijn verklaring bij de politie. Toen had de vader verklaard dat Brielle US$ 150.000 gevraagd had voor vrijlating van zijn vermiste zoon. De vader ontkende dit en beweerde dat hij US$ 1000 heeft gegeven aan leden van de inlichtingendienst voor benzine, zodat zij zijn vermiste zoon zouden helpen opsporen.

Soeradj J. zou de familie Mahabier losgeld van US$ 20.000 gevraagd hebben voor vrijlating van hun zoon. Guillermo D. wordt bijgestaan door raadsman Frank Truideman, Rameshkumar M. heeft de advocaten Robby Dens en John Moerahoe en Soeradj J. wordt bijgestaan door raadsman Cedric Mijnard.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May