Rekenmethode uit Singapore wordt geëvalueerd
03 Dec 2014, 21:20
foto
Minister Adhin legt zijn gehoor uit waarom hij zich aangesproken voelt door de rekenmethode uit Singapore. (Foto: Minov)


Onderwijsminister Ashwin Adhin is niet tevreden over het gemiddelde slagingspercentage van 50% op de basisscholen. Hij ondersteunt daarom alle initiatieven die verbetering moeten brengen in deze situatie. Onder meer het vak rekenen blijkt een struikelblok te zijn voor veel leerlingen. In dit verband steunt het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren (SVWR) bij de evaluatie van de 'Singapore Rekendidactiek'.

Het gaat in deze om een manier van lesgeven uit het Aziatisch land Singapore. Dit land is een van de landen waar leerlingen de hoogste cijfers halen in wiskunde en rekenen. “Ik heb al heel wat methoden mogen bekijken. Deze rekendidactiek spreekt aan, omdat het onder andere kritisch denken en logisch redeneren promoot”, zei de bewindsman bij de start van de eerste evaluatie. Indien goedgekeurd door de SVWR, is Adhin bereid de Singapore rekendidactiek op te nemen in het herstructureringstraject van het basisonderwijs.

De voorzitter van de SVWR, Ewald Levens, zegt dat de vereniging het bericht kreeg dat een deskundige uit Singapore de methode zou belichten in een masterclass in Nederland. Namens de SVWR en het ministerie participeerde Kenneth Tjon Soei Sjoe aan de cursus. Hij presenteerde de methode vervolgens aan de leden van de organisatie ter evaluatie. Minister Adhin beslist over de acceptatie van deze didactische methode nadat hij de rapportage ontvangen heeft van het SVWR, zegt de voorlichting van Minov.




Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May