Mogelijk binnenkort rechtszaken in Saramacca
03 Dec 2014, 18:00
foto
Districtscommissaris van Saramacca, Ravin Jiawan geflankeerd door minister Betterson van Regionale Ontwikkeling en rechter Alida Johanns. (Foto:BIC Saramacca)


Bij de opening van de multifunctionele Zaal Groningen is er een grote mededeling gedaan aan de aanwezigen. De rechtszaken van het eerste en derde kanton zullen mogelijk binnenkort in het district zelf gehouden worden en wel in deze nieuwe zaal. De rechterlijke macht was vertegenwoordigd door rechter Alida Johanns. Iwan Rasoelbaks was verhinderd. De mogelijkheden tot het houden van rechtszittingen in deze zaal zullen bekeken en verwerkt worden.

De zaal is genoemd naar Bas Ahmadali van het DLGP. Vandaag is de Mr. Bas Ahmadali Multifunctionele Zaal Groningen geopend verklaard en hierin zal een goede ruimte ingericht worden als rechtbank. Johanns merkte op dat er hard gewerkt zal worden om dit idee te realiseren. Zo kan er financieel bespaard worden en ook logistiek wordt het gemakkelijk voor de lokale bewoners.

Districtscommissaris Ravin Jiawan zegt aan Starnieuws dat hij deze ontwikkeling toejuicht. Ook gelooft hij erin dat de zittingen in het district spoedig gerealiseerd zullen worden, aangezien het Hof hiermee al ervaring heeft. Al jaren worden er zittingen in het district Nickerie gehouden. Hij noemde deze stap een stap dichterbij het decentralisatieproces.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May