Motivatiedag Imeao I gaat door ondanks actie leraren
02 Dec 2014, 01:00
foto


Ondanks de acties van de Bond van Leraren (BvL) gaat de voor vandaag geplande motivatiedag van het Imeao I normaal door. Ongeveer honderd examenkandidaten komen in het Sivis-gebouw bijeen, waar wordt stilgestaan bij het thema 'succesvol studeren'. “De scholieren krijgen tips mee hoe om te gaan met hun tijd om succesvol de eindstreep te halen”, zegt directeur Jane Simons-Turney aan Starnieuws. Er zijn motivators van buitenaf aangetrokken om de examenkandidaten een hart onder de riem te steken.

“Hoe zie jij jezelf na je studie in de maatschappij gepositioneerd”, is een vraag waarover de scholieren zullen brainstormen. De ervaring van Simons is dat jongeren vaak niet weten wat zij later willen worden. Daarom is gemeend ze handvatten aan te reiken. De motivatiedagen worden twee keer in een jaar gehouden. In mei begint het tweede deelexamen, dus zal vóór de paasvakantie weer zo’n dag georganiseerd worden. Hiervoor zijn de scholieren vorig jaar buiten Paramaribo geweest.

Het aantal deelnemers is dit jaar aan de lage kant vanwege de afbouw van de huidige structuur. Drie jaar geleden is een nieuwe structuur voor dit onderwijstype geïntroduceerd. De vernieuwde opleiding is onderverdeeld in niveau 2, 3 en 4. In tegenstelling tot de zusterscholen wordt de oude structuur op het Imeao I pas over ongeveer vier jaren afgebouwd. Vorig jaar nog heeft het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) op het Imeao I een beroep gedaan om geslaagden van het lbgo in te schrijven, zegt Simons. Zusterscholen die geen lbgo’ers hebben ingeschreven kunnen voor de afbouw van de oude structuur het studiejaar 2016/2017 wel halen, vermoedt de directeur. Begin dit jaar is om lbgo’ers op te vangen door het Minov het Schakelinstituut opgericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May