Leraren slapen een nachtje over voorstel regering
01 Dec 2014, 15:07
foto
BvL-voorzitter Wilgo Valies


Tijdens een enerverende vergadering van de Bond van Leraren (BvL) is besloten om dinsdag een finale beslissing te nemen. De leraren willen een nachtje over de voorstellen die gedaan zijn door de regering, slapen. Binnen de groep is er verdeeldheid over wat er moet gebeuren. Uiteindelijk is besloten om dinsdag tot 9.15 uur te werken en dan weer over de voorstellen te praten.

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, wil tegenover journalisten nog niks kwijt over de inhoud van de voorstellen. Hij merkte op dat de leden concrete voorstellen willen zien. De herwaardering van de leraren is nog steeds niet geconcretiseerd. Er wordt al meer dan twee jaar hierover gesproken. De BvL vindt dat er lang is onderhandeld om nu geen concrete zaken over de herwaardering van de leraren te hebben. Het gaat om primaire aangelegenheden die met de regering worden besproken.

Volgens Valies is alles op een rijtje gezet, ook de toezegging van president Desi Bouterse dat er gewerkt wordt aan een oplossing. De situatie van de scholieren is ook bekeken. De leraren zijn volgens de vakbondsleider bereid om tot het uiterste te gaan. De mensen willen concrete zaken zien. Uit de woorden van Valies blijkt duidelijk dat de vergadering niet gemakkelijk is verlopen. Het bestuur vindt dat dinsdag wanneer de zaak opnieuw aan de orde wordt gesteld, leden die niet eens zijn met het besluit zich erbij neer moeten leggen. Hij merkt op dat de democratische principes hoog gehouden moeten worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May