Begrotingsdebat tweede week december
02 Dec 2014, 08:00
foto


In de tweede week van december zal assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de behandeling van de begroting op de agenda plaatsen. Dit is meegedeeld aan de fractieleiders en in een huishoudelijke vergadering de afgelopen week. Allereerst zal begonnen worden met de algemene politieke beschouwingen.

Starnieuws verneemt dat elk assembleelid, net als vorig jaar, een uur de tijd krijgt om de begrotingen te bespreken. Het gaat om zeventien ministeries, waarbij de begroting in drie ronden wordt besproken. In de laatste ronde komen alleen leden van de commissie van rapporteurs aan het woord. Na elke ronde van vragen, komt de regering aan het woord.

Bij de algemene politieke beschouwingen over de begroting, komen algemene vragen over het beleid aan de orde. Zoals gebruikelijk gaat president Desi Bouterse in op de vragen die worden gesteld door De Nationale Assemblee. Ook zal in december aan de orde komen een aanvullende begroting over het 'trein-project' waarbij het gaat om een financiering van euro 130 miljoen en een Surinaams component.

De begrotingsbehandeling vindt pas in de tweede week plaats door onder andere gebrek aan quorum. Verder zijn op dit moment diverse assembleeleden in het buitenland. Vandaar de late aanvang van de debatten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May