Ebola-doden nadert 7.000
30 Nov 2014, 07:00
foto


Het aantal mensen dat is gedood als gevolg van de uitbraak van het Ebola-virus in West-Afrika is gestegen tot 6.928. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het aantal sinds haar laatste rapport op woensdag toegenomen met meer dan 1.000. Het nieuwe cijfer bevat ook niet-gemelde sterfgevallen aan het begin van de uitbraak.

Experts zeggen dat de mate van infectie belangrijker is dan het dodental, omdat zij weerspiegelt hoe het virus zich verspreidt. De infecties dalen in Liberia, maar zijn hoog in Sierra Leone. Er zijn meer dan 16.000 gevallen gemeld in Guinee, Sierra Leone en Liberia. Volgens de laatste cijfers leidt Liberia met 7.244 infecties en 4.181 doden. Sierra Leone volgt met 6.802 infecties en 1.463 doden. In Guinee zijn 2.123 gevallen geregistreerd waarvan 1.284 dodelijk waren. In Mali zijn zeven doden gemeld als gevolg van het Ebola-virus. Er zijn tien bevestigde gevallen opgegeven.

Volgens de WHO is de uitbraak in Guinee nu ook “stabiel”. De ziekte verspreidt zich nu het snelst in Sierra Leone, met in totaal 6.802 gevallen. Nigeria en Senegal zijn beide uit de quarantaineperiode en er zijn geen nieuwe gevallen of sterfgevallen gemeld.

Ebola wordt alleen verspreid door direct contact met de lichaamsvloeistoffen van een geïnfecteerd persoon met symptomen, zoals koorts en braken. Mensen die zorgen voor de zieken of de lichamen van Ebola-besmette mensen behandelen zijn daarom bijzonder kwetsbaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May