Kritiek op verkiezingslogo dat lijkt op 'nog vijf jaar NDP'
27 Nov 2014, 08:00
foto


Politici van oppositionele partijen vinden dat het verkiezingslogo dat gisteren is gepresenteerd, niet neutraal is. John van Coblijn, voorzitter van afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname (NPS) zegt aan Starnieuws dat de Nationale Democratische Partij (NDP) de laatste maanden duidelijk de hand omhoog houdt en vraagt naar nog vijf jaar. Dat komt volgens hem tot uiting in het logo.

De voorzitter van de commissie Voorlichting Verkiezingen 2015, Sabitrie Gangapersad, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er verschillende ontwerpen waren. De commissie heeft ze besproken en verder via de Beleidscommissie doorgestuurd naar de Onderraad Verkiezingen, onder leiding van vicepresident Robert Ameerali. Hij heeft de lijn met president Desi Bouterse. Gangapersad merkt op dat zij geen kritiek heeft gehoord over het logo. Zij benadrukt dat de commissie zich niet met partijpolitiek bezighoudt. Het logo is geen moment geassocieerd met de NDP, benadrukt Gangapersad.

Van Coblijn blijft er bij dat de president, die voorzitter is van de NDP, zijn hand diverse keren omhoog heeft gehouden en aan het publiek meegedeeld heeft dat slechts de vijf telt. Deze regering moet van hem nog vijf jaar krijgen om het werk af te maken. "Ik vind dat de regering een ander logo moet presenteren aan het volk. Het logo moet neutraal zijn", zegt Van Coblijn. Gangapersad haalt aan dat de nadruk ligt op de pink. 'Wan sten' wil zeggen dat iedereen een stem heeft. De hand drukt ook de eenheid uit en is een soort 'hi five' om jongeren te motiveren om naar de stembus te gaan. Zij vindt dat het logo helemaal niets te maken heeft met de NDP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May