Leraren verlaten vanaf donderdag om 9.15 de scholen
26 Nov 2014, 13:15
foto


Leraren zullen vanaf donderdag om 9.15 uur de scholen de rug toekeren. Dit besluit is vandaag genomen op een algemene ledenvergadering van de Bond van Leraren (BvL). Voorzitter Wilgo Valies deelt journalisten mee dat de leden ontevreden zijn over het uitblijven van een voorstel vanuit de regering, waarbij de herwaardering van de onderwijsgevenden moet blijken.

De BvL is samen met de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) ruim twee jaar bezig met onderhandelen. De regering vindt ook dat er een herwaardering moet komen "maar het blijft bij woorden. Wij willen daden zien", stelt Valies. De ontevredenheid bij de leden is groot omdat een concreet voorstel maar uitblijft. De leden willen geen gedeeltelijke voorzieningen hebben. De bonden onderhandelen met raadsadviseurs.

"Er moet een overeenkomst op tafel worden gelegd", is afgesproken tijdens de ledenvergadering. Leraren in Nickerie hebben via Internet ook deelgenomen aan de vergadering. Ongeveer driehonderd leraren hebben volgens Valies gehoor gegeven aan de oproep van de BvL om de scholen na de pauze te verlaten. Valies deelt mee dat de regering zo snel mogelijk over de brug moet komen. De leraren willen concrete voorstellen zien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May