COL wil ook aanpassing voorzieningen ambtenaren
26 Nov 2014, 12:30
foto
COL-voorzitter Hugo Blanker


De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) gunt een loonsverhoging aan de onderwijsgevenden, maar verwacht ook een gebaar naar de ambtenaren toe. Voorzitter Hugo Blanker zegt dat er rekening mee wordt gehouden dat de regering om bepaalde redenen de voorkeur geeft om alvast een loonsverhoging te geven aan onderwijsgevenden". Het hoofdbestuur van de COL heeft eerder geen reactie gegeven hierover, om de onderhandelingspositie van de onderwijsbonden niet te verzwakken.

"Natuurlijk kijken wij nu halsreikend uit naar het moment waarop de primaire voorzieningen van andere landsdienaren aangepast wordt”, zegt Blanker. Met de invoering van Fiso was het punt bereikt dat er een verhouding is tussen de verschillende loongroepen. Om niet direct te veel geld in de economie te pompen, kan voor de andere groepen ambtenaren een prioriteitsindeling gemaakt worden.
De loonsverhoging aan de leerkrachten op dit moment hoeft gezien het extra geld dat in roulatie komt niet direct tot prijsstijging van goederen en diensten te leiden, meent de COL.

Sinds de invoering van Fiso in 2008 is een algehele loonaanpassing voor de landsdienaren uitgebleven. De toekenning van de verhoging/aanpassing aan de onderwijzers doorbreekt de achterstand. De COL zal spoedig met haar achterban over deze positieve ontwikkeling beraden. Daarbij moet ook rekening gehouden worden dat de correcte toepassing van Fiso met verschillende diensten en functiegroepen nog afgerond moet worden. De COL verwacht dat er geen verdere stagnatie zal optreden in de uitvoering van de overeengekomen voorzieningen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May