Sapoen: Eenheid zal ons groot maken
26 Nov 2014, 18:00
foto
PL-ondervoorzitter Raymond Sapoen


Ondervoorzitter Raymond Sapoen van de Pertjajah Luhur (PL) heeft de leden opgeroepen de partij niet de rug toe te keren, alleen omdat ze er niet zeker van zijn of ze een ressortraadszetel (rr-zetel) zullen krijgen door het samenwerkingsverband van de zeven partijen.

“Natuurlijk is die rr-zetel belangrijk, die dr-zetel is belangrijk, die DNA-zetel is óók belangrijk, maar wat heeft ons tot nu toe groot gemaakt en blijft ons groot houden? Oppositie of coalitie, un sori grontapu, maar vooral degenen die dachten dat we klein zouden blijven of klein zouden worden, dat we een grote partij zijn. De anderen hebben geld en goud, ze hebben die hele infra om de verkiezingen naar hun hand te zetten, maar wat ze niet hebben, is die eenheid. Dát zal ons groot maken,” zei Sapoen.

Hij sprak tijdens een ressortmeeting van de partij zondagavond te Lelydorp-Oost. Lelydorp is één van de grootste van de zeven ressorten van Wanica en de PL is van oudsher heer en meester in dit ressort als het gaat om rr- en dr-leden. Sapoen wees er op dat binnen de politiek geen sprake is van baas en knecht, maar van vertrouwen en partnership. Daarom waren op de vergadering ook aanwezig de VHP en de KTPI. Sapoen benadrukte de samenwerking met de politieke partners. “Maar basi of no basi, wij gaan nooit een knecht spelen voor niemand. Wij zijn onze eigen baas. Liever een eigen kleine baas dan een grote knecht. Daarom moeten we ons erop voorbereiden met Lelydorp en diens 17 rr-zetels, dat wanneer we zeggen dat we partners zijn, omdat samenwerken is samen delen, dan moeten we ook bereid zijn onze rr-zetels broederlijk en zusterlijk samen te delen met onze samenwerkingspartners,” stelde Sapoen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May