SML krijgt machines voor grondbewerking
18 Nov 2014, 10:00
foto
Minister Soeresh Algoe van LVV besprenkelt één van de wieltractoren van de SML met bier.


Er is een begin gemaakt met de opbouw van de machinepark van de Stichting Machinale Landbouw (SML). Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft negen wieltractoren en drie hydraulische graafmachines overhandigd aan het SML-bestuur.

De bewindsman heeft al enkele jaren, nog voordat hij minister was, gepleit voor de herstart van de SML. Met de machines kunnen boeren in de omgeving worden bijgestaan met de grondbewerking. Het komt vaak voor dat boeren van Wageningen buiten het vastgestelde schema inzaaien, omdat zij niet op tijd machines kunnen aanhuren voor de grondbewerking. De SML-machines bieden hen nu de kans om tegen een lagere prijs de arealen op tijd gereed te hebben voor de inzaai.

De hydraulische graafmachines zullen worden ingezet om delen op het bedrijfscomplex van de SML te ontmantelen. Hiermee bespaart het bedrijf ook kosten. Met de ontmanteling en verkoop van schroot in eigen beheer, kan de SML rekenen op een winst van ongeveer US$ 1 miljoen. Minister Algoe wil per 15 maart de drogers van het bedrijf gebruiksklaar hebben voor opkoop en drogen van padie. Hij heeft de opdracht gegeven om de elektrische bedrading van de drogers daartoe in orde te maken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May