Fols en BvL woensdag in aparte spoedvergaderingen bijeen
18 Nov 2014, 00:00
foto
De voormannen van de Fols, Marcellino Nerkust (links) en BvL, Wilgo Valies.


De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) en de Bond van Leraren (BvL) komen woensdag in afzonderlijke spoedvergaderingen bijeen met hun structuren. Op de bijeenkomsten wordt bepaald welke stappen zij zullen ondernemen om de overheid te dwingen met hen om de tafel te zitten over het uitblijven van de primaire arbeidsvoorwaarden voor leerkrachten, zegt Fols-president Marcellino Nerkust aan Starnieuws.

BvL én de Fols vinden de overheid nalatig. Beide onderwijsbonden strijden voor positieverbetering. In deze fase is de strategie van de vakbonden wel verschillend. “Als er vanuit de overheid niks gebeurt, komt er een gezamenlijke manifestatie waarbij leerkrachten van de basis, voj en vos scholen gezamenlijk in vergadering bijeenkomen", geeft Nerkust een schot voor de boeg.

De onderwijsbonden zijn al twee jaar bezig met positieverbetering voor hun leden. Nerkust haalt aan dat hij op 10 oktober één van de presidentiële raadsadviseurs heeft gesproken, die heeft beloofd dat de gesprekken zo gauw mogelijk worden opgepakt. Tot nu toe is niets vernomen van de raadsadviseurs, zegt Nerkust.

De BvL sluit de deuren van vos-scholen om 10 uur ‘s morgens, waarna de leden zullen vergaderen. Nerkust legt uit dat de Fols nog niet in die fase is om ouders op te roepen om hun kinderen thuis te houden. Het onderwijs op de basis- en voj scholen zal op die dag geen stagnatie ondervinden, benadrukt de Fols-voorman.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May