VS noteert tweede Ebola-dode
17 Nov 2014, 12:10
foto
Martin Salia heeft als chirurg gewerkt in Sierra Leone. Hij is vanmorgen in de VS overleden aan het Ebola-virus. (Foto: Reuters)


Een chirurg uit Sierra Leone, die voor Ebola in de VS werd behandeld, is vanmorgen overleden in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Nebraska. Martin Salia woonde in de VS en is getrouwd met een Amerikaanse. Hij kwam zaterdag naar de VS voor behandeling van het virus.

Het Nebraska Medical Center heeft de dood van de 44-jarige man bekendgemaakt. Hij is de tweede persoon die in de VS sterft aan de gevolgen van het virus. Bij de Ebola-uitbraak zijn meer dan 5.000 mensen omgekomen, bijna allen in West-Afrika. De Liberiaan Thomas Duncan overleed vorige maand in Dallas, Texas nadat hij naar de VS was afgereisd voor een familiebezoek.

"We zijn zeer bedroefd om bekend te maken dat de derde patiënt die we hebben behandeld voor het Ebola-virus, Dr Martin Salia, is overleden als gevolg van de gevorderde symptomen van de ziekte," zei het ziekenhuis in een verklaring. Salia was ernstig ziek, in kritieke toestand, toen hij aankwam, zei Phil Smith, medisch directeur van het ziekenhuis. “En ondanks onze inspanningen, waren we niet in staat om hem te redden.”

Salia heeft als algemeen chirurg gewerkt in het Kissy United Methodist Hospital in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. Het is niet bekend of hij betrokken was bij de verzorging van Ebola-patiënten. Hij vertoonde vergevorderde symptomen - nier- en ademhalingsfalen – toen hij op Amerikaanse bodem aankwam en werd meegenomen naar het ziekenhuis in Omaha. Twee andere Ebola-patiënten zijn succesvol behandeld bij deze gespecialiseerde ziekeninrichting waarvan er een handvol van zijn in de VS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May