VPF: Maatschappelijke problemen door beleid oplossen
18 Nov 2014, 04:00
foto


Het Vrouwen Parlement Forum (VPF) vindt dat maatschappelijke problemen via beleid opgelost moeten worden. Dit zegt het bestuur van deze organisatie naar aanleiding van de reactie van de ondervoorzitter van de ABOP, Marinus Cambiel.
Het VPF is zich bewust van maatschappelijke problemen in de samenleving en zegt dezelfde bezorgdheid te delen als Cambiel over het fenomeen alleenstaande moeders zonder inkomen.

"Vrouwen oproepen om hun geslachtsdeel duur te verkopen, is geheel misplaatst en onethisch. Zeker als deze afkomstig is van politieke leiders; leiders die geheel in de positie verkeren een bijdrage te leveren bij het formuleren van een gedegen sociaal beleid. Ook moet worden gekeken naar de context van handelingen en uitspraken tijdens de bijeenkomst", stelt het VPF.

De oproep zou anders moeten zijn volgens het bestuur. Mannen moeten worden opgeroepen verantwoordelijkheid te dragen door goed te zorgen voor hun kinderen en zich te houden aan één partner. De ABOP-topper zou vrouwen moeten empoweren om naar school te gaan, zich niet financieel afhankelijk op te stellen, dit door een baan te zoeken en zuinig te zijn op hun lichaam. Hij zou verder moeten wijzen op de gevolgen van maatschappelijke problemen zoals (jeugd)criminaliteit, tienermoeders, (kinder)prostitutie, eenoudergezinnen, hiv/ Aids en verwaarloosde kinderen. "Politieke leiders hebben een belangrijke opvoedende taak om morele waarden en normen hoog te houden. Er moet inderdaad gedegen beleid worden gemaakt door ministeries met een sociale agenda. De regering moet concrete acties ondernemen om maatschappelijke problemen op te lossen", betoogt het VPF.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May