Belofte president Ziekenhuis Wanica benadrukt bij startsein
16 Nov 2014, 01:00
foto
Met het storten van beton is het startsein zaterdag gegeven voor de bouw van Ziekenhuis Wanica.


Dat ziekenhuis Wanica komt, moet blijken uit de eerste storting van het beton op Vredenburg Serie B. Hiermee is het startsein gegeven voor de bouw van het medisch centrum. Alle sprekers hebben benadrukt dat president Desi Bouterse zijn belofte aan het volk is nagekomen. Er is invulling gegeven aan het sociaal akkoord dat Bouterse heeft gesloten met het volk.

Volgens districtscommissaris (dc) van Wanica, Roline Samsoedien, bestaat er een grote behoefte aan een ziekenhuis in het district. Zij benadrukte dat de komst van dit ziekenhuis een sneeuwbaleffect zal hebben. Er zal een economische bloei ontstaan en er zal werkgelegenheid gecreëerd worden, naast de medische zorg. Jerrel Rotsburg, waarnemend directeur van Surinam Road & Civil Technical Company NV (SRCC), een bedrijf van Rudisa holding, die de gunning heeft gekregen, sprak over de kwaliteit van het werk dat geleverd zal worden. “Er zal conform de voorwaarden en richtlijnen gewerkt worden. We hebben eerder projecten opgeleverd en wij hebben ons al bewezen. Wij zullen een kundig bouwtechnisch gebouw neerzetten. Ook zullen wij kritisch gevolgd worden”, deelde Rotsburg mee.

Investeren in de mens
Minister Michel Blokland van Volksgezondheid merkte op dat de regering aan continuïteit van de ontwikkeling werkt. Hij zei dat de medische zorg steeds beter en toegankelijker wordt. Het medisch centrum Wanica zal alle basisvoorzieningen, een verpleeghuis en een spoedeisende hulp hebben. Ook collega Winston Lackin van Buitenlandse Zaken benadrukte hoe belangrijk het is om in de mens te investeren. “De mens is de belangrijkste natuurlijke hulpbron. We moeten investeren in wat wij zelf beheren en dat is volksgezondheid en onderwijs. Wij zullen gebruikmaken van internationale partners”, zei Lackin. De bewindsman vertelde dat er naast China ook intensieve gesprekken gevoerd worden met Cuba. Dit, omdat Suriname zelf nog niet over alle expertise beschikt.

Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken stelde dat een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan. Velen hadden volgens hem niet verwacht dat het ziekenhuis nog zou komen. “We hebben niet een paar stenen gelegd, maar we hebben meteen een stevig fundament gelegd. We hebben beton gestort. We zetten niet een paar lantaarnpalen, vlak voor de verkiezing, en halen deze na de verkiezing weer weg. Dit ziekenhuis zal ook een economische spin-off effect met zich meebrengen. Wij hebben geloof in eigen kunnen en stimuleren ons eigen kader. Vandaar dat de gunning naar de laagste inschrijver, Surinam Road & Civil Technical Company NV, is gegaan." Initiatiefnemer van ziekenhuis Wanica, assembleelid Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP) was niet aanwezig.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May