WBC bezorgt Leo Victor tweede nederlaag op rij
15 Nov 2014, 01:00

Leo Victor heeft zijn tweede nederlaag op rij geleden. Vrijdag werden de 'Leeuwen' met 1-0 verslagen door WBC in het Franklin Essed Stadion. De vorige week werd de club eveneens met dezelfde score aan een kant gezet door Transvaal. Het enige doelpunt viel reeds vroeg in de wedstrijd. Leo Victor had duidelijk geen solide verdediging. Te veel fouten en ongecontroleerd spel werden de club fataal in deze wedstrijd.

In de beginminuten van de strijd was dit duidelijk merkbaar. WBC daarentegen zette druk op de bal. In het eerste kwartier was het raak. De verdediging slabakte weer en de bal werd goed voorgetrokken vanuit links en bereikte Miguel Slagveer die in de doelmond stond. Hij haalde hard uit van dichtbij: 1-0.
Op gegeven moment werd de bal slecht weggewerkt door de WBC-defensie en ging richting een eigen doelpunt. Doelman Ronnie Aloema kon met een prachtige safe de gelijkmaker voorkomen. Een afstandschot vanuit het middenveld van WBC-captain Vangelino Sastromedjo heeft doelman Antoinie Kemper van Leo Victor bijna verrast. De bal verdween via de deklat achter het doel. De ruststand bleef 1-0.

In de tweede helft leek Leo Victor niet helemaal te zijn hersteld. Ongecontroleerd en overhaast spel in de aanval, speelde de oranje-zwarte formatie parten in de tweede helft. Echt gevaarlijk werd Leo Victor niet in deze helft. Met man en macht werd in de laatste minuten van de strijd nog gehosseld voor een gelijk score. De verdediging van WBC hield alles gesloten. Doelman Aloema wist ook nog een keihard afstandsschot kundig te stoppen. De score in deze ontmoeting bleef 1-0. Met deze winstpartij voor WBC heeft deze club nu 9 competitiepunten en klimt naar de twee plaats achter Inter Moengo Tapoe. Leo Victor blijft in deze vijfde speelronde steken op 7 competitiepunten.