RKBO houdt dankdienst voor medewerkers
15 Nov 2014, 10:00
foto
Muziekdocenten van de RKBO-scholen zetten extra luister bij de Eucharistieviering voor hun collega’s. (Foto: Ranu Abhelakh)


Het Rooms-Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) heeft vrijdagavond een Eucharistieviering gehouden voor alle medewerkers. "Op een feestelijke wijze hebben wij onze dank en waardering geuit voor al het goede werk dat zij voor de kinderen op de scholen verrichten", zegt Paul Tjon Kiem Sang van de Dienst voor Geloof, Cultuur en Communicatie (GCC) binnen het RK-Bisdom Paramaribo. “Wij hebben ook de kracht, wijsheid en zegen gevraagd aan God voor de leerkrachten, zodat zij een goed schooljaar mogen hebben.”

Hoewel de feestviering voor de vierde keer is georganiseerd, is het wel de eerste keer dat het in de Basiliek is gehouden. De dienst is geleid door pater Esteban Kross, de bisschoppelijke vicaris die het aanspreekpunt is voor het onderwijsgebeuren binnen het RK-bisdom. “Het is samen bidden, oude collega’s ontmoeten, samenzijn in de Basiliek en ervaringen uitwisselen in een informele sfeer, beschrijft Wendy Olivieira, RKBO zorgconsulent de avond. Het extra feestelijk tintje is volgens haar het koor, “dit bestaat uit muziekdocenten van de RKBO-scholen zelf”.

Het thema van de avond ‘Liefde & Hoop geven Toekomst’, vertaalt Dwight Zwennicker een van de leerkrachten die het werk met liefde doen en de leerlingen kennis bijbrengen en helpen vormgeven. “Wij geven de leerlingen hoop en hoe mooi zal de toekomst wel niet kunnen zijn.” Voor Nancy Summerville, conciërge op de Salvator Muloschool is de bijeenkomst een hele stimulans in haar werk. Ze zegt zeker behoefte te hebben aan zo een dankdienst, “soms heb je het net even moeilijk”. Ze schetst verschillende werksituaties zoals studenten die vaker laat komen of geen huiswerk maken. “Je voert dan een geestelijk gesprek met de leerling en deze dienst ervaar ik als mijn geestelijke voeding om mijn werk te kunnen doen.”

Het RKBO telt landelijk 76 scholen. Vanwege de afstanden waren de medewerkers uit de verre districten niet aanwezig. Aanvankelijk zou de bijeenkomst in september worden gehouden, toen de districtswerkers in Paramaribo waren. Maar een groot deel van de stadsdocenten was juist uitlandig. “Wij hebben tot november gewacht, zodat een ieder rustig de gelegenheid had om te settelen en de school op te starten”, licht Tjon Kiem Sang toe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May