Zaak autoracen op de weg voor de rechter
14 Nov 2014, 22:50
foto


Aniel K. heeft op 1 juni 2013 samen met zijn collega een weddenschap gehouden op de Tout Lui Fautweg. Beiden reden afzonderlijk in een Toyota Mark 2 en besloten toen te racen. Op een gegeven moment belandde de collega met zijn voertuig in een sloot. In deze zaak werd een politieagente gehoord door rechter Danielle Karamatali.

De politieambtenaar verklaarde dat de verdachte in een bocht probeerde in te halen, maar zag toen een bromfietser als tegenligger. Hij week af en kwam op de berm terecht. Zijn collega belandde in de goot ernaast. De agente vernam van getuigen dat Aniel K. wegreed terwijl hij een klapband had. Ook zou hij niet omgekeken hebben naar zijn collega.

Een andere getuige, een mede-inzittende, verklaarde dat beide mannen wel met elkaar gesproken hadden. Op de linkerberm van de weg werden er remsporen aangetroffen. De verdachte ging naar huis en verwisselde de band, waarna hij zich aanmeldde op het politiestation te Houttuin.
Raadsman John Moerahoe die Aniel K. bijstaat, vroeg de getuige hoe het kwam dat de collega in de sloot belandde, aangezien hij niet te maken had met een tegenligger. “Heeft hij het ander voertuig geraakt?”, vroeg Moerahoe aan de agente. Aniel K. week naar links uit. De agente merkte op dat zij dat niet kon weten, omdat zij de gebeurtenis niet heeft meegemaakt, maar ooggetuigen gesproken heeft. Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat beide collega’s eerst aan het borrelen waren in de nabije omgeving. Aniel K. werd aan de blaastest onderworpen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de rechtszitting van 11 december zal de rechter drie andere getuigen horen in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May