China vraagt vlotte afhandeling 400 verblijfsvergunningen
14 Nov 2014, 05:00
foto
Ambassadeur Yang Zigang van China en delegatie op bezoek bij minister Edward Belfort. (Foto: Raoul Lith)


De ambassade van China heeft donderdag twee laptops, een printer en een beamer geschonken aan het ministerie van Justitie & Politie. “We zijn erg blij dat we de kans hebben om iets te doen voor uw ministerie. Sinds de opzet van de diplomatieke relatie tussen China en Suriname, 38 jaar geleden is de band gegroeid.” Dit zei de Chinese ambassadeur, Yang Zigang bij de overhandiging.

Volgens de ambassadeur doet het ministerie erg goed werk om het proces te versnellen en om de aanvragen van de Chinese immigranten voor verblijfsvergunningen aan te pakken. Zijn bezoek was daarom ook tweedelig, om de relatie te versterken tussen de ambassade en het ministerie en om het automatiseringsproces enigszins te helpen verbeteren.

Yang verzocht de minister om de lopende zaken van de chinezen in orde te maken. Er zijn meer dan 400 aanvragen voor verblijfsvergunningen. “Ze zitten in alle sectoren Ze wonen en werken hier al jaren en hebben een belangrijke contributie geleverd aan het land. Ze zijn trots op het land” zei de ambassadeur. Minister Edward Belfort nam de schenking met genoegen in ontvangst en benadrukte de vriendschappelijke relatie tussen beide partijen.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May