24 november vrije dag, maar niet gelijkgesteld met zondag
13 Nov 2014, 13:00
foto


Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakt bekend dat 24 november een eenmalige vrije dag wordt. De regering heeft goedgekeurd dat deze vrije dag wordt ingesteld voor de viering van Javaans Nieuwjaar (Sasi Sura). Clifton Saridjan, hoofd voorlichting Binnenlandse Zaken, bevestigt dit tegenover Starnieuws. Hij wijst er op dat deze dag niet gelijk gesteld is met de zondag.

Vooral het bedrijfsleven heeft veel moeite met de erkenning van deze dag, die op de valreep wordt toegekend. Er is op gewezen dat zaken behoorlijk ontregeld worden. De productie wordt gestagneerd. Ondanks een vrije dag moeten productieprocessen voortgang vinden. De bedrijven moeten extra salaris betalen aan werknemers, indien de vrije dag gelijk gesteld wordt met de zondag.

Scholen, overheidskantoren en diverse zaken zullen gesloten zijn op 24 november, die op een maandag valt. Het bedrijfsleven kan naar goedvinden besluiten om te sluiten of niet. Dinsdag 25 november is de Onafhankelijkheidsdag. Door de eenmalige vrije dag, zal het extra long weekend vier dagen duren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May