Chikungunya meldingen dalen ook in Wanica
13 Nov 2014, 16:00
foto
Grof vuil opgehaald in Wanica. (Foto: BIC Wanica)


Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) laat optekenen dat de meldingen van chikungunya in Wanica steeds minder worden. In juli werden de eerste gevallen in dit district geregistreerd. Ruim tien procent van de mensen met chikungunya, komt uit Wanica. Op het districtscommissariaat is woensdagavond een informatiesessie gehouden. De directeur van Volksgezondheid, Marthelisse Eersel, zei dat er veel is gedaan om de epidemie te bestrijden. Naast het ophalen van het grofvuil, is er ook voorlichting gegeven en diverse gebieden zijn bespoten.

Aan scholen en bepaalde groepen is ook insecten reppelent gegeven. “Wij kunnen voorzichtig concluderen dat we de verspreiding van de vaart enigszins hebben kunnen remmen. Je ziet dat in een daling van de ziekenhuisopnames, het aantal positief geteste mensen en het aantal dat op de poli komt", zegt Eersel. Ze benadrukt dat de actie gewoon doorgaat, vooral hoe de regens begonnen zijn.

In Wanica is er de afgelopen maand ongeveer 5000 kubieke meter grof vuil opgehaald. Dit project werd uitgevoerd om de chikunguya-uitbraak te bestrijden. Hieraan hebben het districtscommissariaat , Nationaal Leger, BOG milieupolitie en het KPS samengewerkt. De gemeenschap werd vooraf op de hoogte gesteld en gemobiliseerd. Alleen voor Wanica is er een bedrag van SRD 1.597.000 uitgegeven om het grof vuil op te ruimen.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May