OAS-topman doet beroep op partijen in Guyana
13 Nov 2014, 12:00
foto
José Miguel Insulza, OAS-secretaris-generaal.


De secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), José Miguel Insulza, heeft er bij de regeringspartij en de oppositie van Guyana op aangedrongen om een compromis te vinden voor de grote politieke en sociaal-economische problemen waarmee het land kampt. Hij reageert hiermee op de schorsing van het parlement door president Donald Ramotar.

Insulza wijst erop dat in een democratie, een efficiënt werkende parlement zorgt voor evenwicht tussen de drie machten. Het parlement zorgt ervoor dat de stem van het volk wordt gehoord. De OAS-topman stelt dat bij de laatste verkiezingen in november 2011 Guyana een gedeeld overheidssysteem heeft waarbij de uitvoerende macht wordt gecontroleerd door de ene partij en de gemeenschappelijke oppositie die de meerderheid heeft in het parlement.

President Ramotar heeft maandag het parlement opgeschort voor zes maanden om te voorkomen dat er een motie van wantrouwen tegen zijn regering zou worden aangenomen. Hij beroept zich op een onduidelijk artikel in de Grondwet. Secretaris-generaal Insulza hoopt dat op de kortst mogelijke termijn het parlementair debat kan worden hervat in het Tiende Parlement van Guyana.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May