Universiteit krijgt studentenhuisvesting
12 Nov 2014, 10:00
foto
President Desi Bouterse en minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling tijdens hun bezoek aan de universiteit. (Foto: Raoul Lith)


De Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) krijgt een studentenhuis op haar complex. President Desi Bouterse heeft tijdens zijn bezoek aan het instituut dinsdag zijn handtekening gezet onder het contract voor de bouw hiervan. Het onderkomen vloeit voort uit een samenwerking met de LR-groep uit Israël.

Het staatshoofd heeft het project is zes maanden geleden geïnitieerd waarna een Surinaamse delegatie recent naar Israël is afgereisd om de details van dit plan af te ronden. Tijdens dit bezoek zijn ook gesprekken gevoerd met hoge functionarissen van de Hebrew University and University of Telaviv voor samenwerking op het gebied van alle academische opleidingen, onderzoek en uitwisseling van docenten en studenten, zegt de vertegenwoordiger van de LR, groep, Mano-Ben Harosh.

De nieuwe studentenfaciliteiten komen ten noorden van de campus, vlak achter het Natin. De faciliteiten zijn primair bedoeld voor studenten van de universiteit. Er is ruimte voor ongeveer 1.500 studenten in de flats. Volgens de president wordt vooral aandacht besteed aan de studenten uit het binnenland. In de toekomst wordt gekeken om misschien ook andere studenten van hogere opleidingen, zoals IOL, op te vangen.

Het project omvat in totaal drie faciliteiten. Naast de studentenhuisvesting zullen ook een auditorium met 1.200 zitplaatsen en twee gebouwen voor onderzoeksinstituten voor sociaal maatschappelijk en technologische wetenschappen komen. Het kostenplaatje is US$ 25 miljoen. Het startsein wordt in februari 2015 gegeven.

De LR-groep werkt in 25 landen wereldwijd, en ziet Suriname als een strategisch land voor toekomstige samenwerking en investering. Suriname heeft volgens haar veel potentie, vooral op het gebied van landbouw en natuurlijke hulpbronnen.


Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May