Ontevreden leerkrachten gaan weer naar CLO
11 Nov 2014, 04:00
foto
Leerkrachten in het CLO-gebouw maandag.


Ontevreden leerkrachten over de Naschoolse Opvang zullen zich vandaag weer aanmelden bij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Samen met vakbondsleider Ronald Hooghart zullen de zaken op een rijtje worden gezet. Hooghart zal de knelpunten bespreken met minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling. Dit zegt Ernesto Muller aan Starnieuws.

Nadat de leerkrachten de situatie maandag besproken hadden met de CLO-voorzitter, liepen ze naar het ministerie. Zij werden ontvangen door Adhin en onderwijsdirecteur Robert Peneux. "Wat ik heb begrepen van de mensen is dat ze buiten hun wensen om ingezet worden bij de Naschoolse Opvang", hield Hooghart de bewindsman voor. Hij merkte op dat de leerkrachten niet tegen het project zijn, maar er wordt niet met hen gecommuniceerd.

Adhin zei dat de leerkrachten die geen werk hebben, ook optimaal ingezet moeten worden. Dit staat volgens hem los van de Naschoolse Opvang en Begeleiding. Dit stelde hij op basis van het ordereglement. De leerkrachten kunnen ook andere werktijden krijgen, zolang het de vijf uren niet overschrijdt. Afgesproken is dat leerkrachten die studeren zich tot vrijdag kunnen registreren bij onderdirecteur Roy Narain. Hij deelde mee dat alle gevallen individueel bekeken zullen worden, waardoor de leerkrachten beter ingezet kunnen worden. Deze kwestie is door de leiding van Onderwijs ook besproken met de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS).

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May