Training personeel moet vliegveiligheid garanderen
11 Nov 2014, 02:00
foto
Minister Falisie Pinas te midden van de geslaagden. (Foto: TCT)


Medewerkers van de dienst Luchtvaartterreinen hebben onlangs de training ‘Awareness Airport Management Operations succesvol afgerond. Minister Falisie Pinas van TCT, het ministerie waar deze dienst onder valt, onderstreepte bij de certificaatuitreiking het belang van luchtvaartveiligheid en de training. “Door de veranderingen in de luchtvaart en de veiligheidsvoorschriften, is het noodzakelijk dat het personeel zijn werkzaamheden conform de vastgestelde standaarden uitvoert.”

De 22 technische medewerkers infrastructuur van de vliegvelden in het binnenland voegen zich bij de 20 assistent stationschefs die vorig jaar dezelfde training hebben gevolgd. Voor het volgen van de cursus waren zij vijf weken in Paramaribo. De cursisten zijn getraind in meteorologie, airport safety en security, brandveiligheid, EHBO, onderhoud, vliegplan en vliegtuig manifest, de organisatiestructuur van de luchtvaartsector, vliegtuigbouw en communicatie.

Pinas geeft aan dat alle medewerkers van de Luchtvaartterreinen optimaal getraind moeten zijn om te kunnen voldoen aan de internationaal gestelde luchtvaart veiligheidseisen. Het is de bedoeling dat alle assistent stadionchefs en overige medewerkers van de vliegvelden op regelmatige basis getraind worden.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May