90 mensen plaatsen naambord in Zanderij wooncentrum
10 Nov 2014, 22:00
foto
Perceeleigenaren plaatsen hun naambord in het Zanderij wooncentrum. (Foto: BIC Para)


De eerste groep van 90 perceelaanvragers hebben zondag in het Zanderij wooncentrum hun naambord geplaatst op hun perceel. De groep heeft in april de bereidverklaringen ontvangen uit handen van minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) en heeft gelijk daarna voldaan aan de gestelde voorwaarden. Het commissariaat van Para heeft het gebied ontsloten en bouwrijp gemaakt, zodat de nieuwe bewoners zonder inspanning hun percelen kunnen betreden, meldt het Burger Informatie Centrum Para (BIC Para).

De groep is door het proces van perceelaanvraag tot bewilliging begeleid door het commissariaat Para. Het proces werd dit jaar in februari opgestart en de mensen mogen nu na acht maanden al beheersdaden verrichten op het aangevraagd perceel. Dit gebied ligt nabij het wooncentrum van Zanderij en is voorzien van wegtracés. Er zijn ook nutsvoorzieningen dichtbij die uitgebreid zullen worden naar het project.

De districtsraad van Para heeft aan de hand van de veel woning- en perceelproblemen bij Surinamers, besloten om kavels ter beschikking te stellen en behoeftigen te begeleiden bij het aanvraagproces. Ongeveer 1000 mensen uit stad en district hebben al grondpapieren van RGB ontvangen van gronden die ter beschikking zijn gesteld door de districtsraad van Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May