IMT aan kop na winst op SNL
10 Nov 2014, 01:00

Het kon een monsterzege worden zondag in het Franklin Essed stadion als landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) zorgvuldiger was omgegaan met de gecreëerde kansen tegen het Surinaams Nationaal Leger (SNL). De voetballende jongens uit het leger, die bij momenten gevaarlijk waren, konden een 1-0 voorsprong bij de rust, niet behouden. Bij het laatste fluitsignaal van arbiter Remi Amelo, die erg wisselvallig floot, was de score 2-1 voor de club uit Moengo.

Een duidelijke handbal van een verdediger van SNL in de 16 meter zone werd niet afgestraft. Tegen de verwachting in kwam SNL in de 33e minuut op voorsprong. Sergio Darson stond achter de bal voor deze vrije trap. Hij nam de bal met het rechterbeen, die stuitte voor keeper Obrendo Huiswoud het doel in: 1-0.

Uit een mooie combinatie van IMT kwam de bal op links. Deze werd goed voorgetrokken door Vitorinio Pinas en Stefano Rijssel stond klaar om met een tik de gelijkmaker in het doel te stoppen: 1-1. De landskampioen had zin in meer. Er werd nog buitenspel gevlagd voor een mooie diepe bal van Jungelo Brunswijk, die in het doel verdween.

De penalty kwam toen uit een 1-2 combinatie met Pinas, waarbij Emilio Limon neergehaald werd door Donovan Jafai. Ex-SNL speler Jurmen Vallei belastte zich met deze penalty. Hij maakte geen fout en doelman Romario Loswijk van SNL werd werd verslagen: 2-1. Met een saluut voor clubpresident Ronnie Brunswijk die op de spelersbank zat, werd dit doelpunt gevierd. Kareem Kwasie kreeg hierna een droomkans om de voorsprong te vergroten. Zijn inzet ging tot grote verontwaardiging van zijn aanhang naast het doel.