Brunswijk: Geld verdelen is mijn systeem
10 Nov 2014, 00:00
foto
Een vrouw ontvangt geld van ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk. (Foto: René Gompers)


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, was in een goede bui zondagavond op Beekhuizen. Hier heeft het publiek flink van kunnen profiteren. Brunswijk verdeelde gisteren geld aan personen die hij uitkoos. Vrouwen die bij hem in de smaak vielen, kregen een hoger bedrag en hij noteerde hun telefoonnummers. Een meisje dat ook geld kreeg, moet aan haar moeder vragen om te stemmen op ABOP. Brunswijk geeft alvast een voorschot op de stemmen die hij wil vergaren.

De ABOP komt met een eigen huizenbouwprogramma. Dit deelde Brunswijk mee. Hij vindt dat de huizen betaalbaar moeten zijn voor de schoonmaaksters en wachters. Het accent wordt gelegd op mensen die geen dure lening kunnen sluiten. Diverse sprekers zoals Alice Amafo, Edward Belfort, Marlon Rozenblad, ondervoorzitter Marinus Cambiel zeiden dat veel mensen behoefte hebben aan een dak boven hun hoofd. De nood is volgens hen hoog. Daarom heeft de ABOP besloten hierop in te spelen. Brunswijk deelde mee dat de woningen in verschillende districten gebouwd zullen worden.

'Bigi Bravo' vond het niet nodig om een inhoudelijke speech te houden, want de sprekers voor hem hebben de boodschap van de partij reeds doorgegeven. Hij kwam overigens van Nickerie waar de 'Bigi Sma Dey' is gehouden. De gele caravan maakte ook een stop in Coronie. Dan nog even naar het Franklin Essed stadion, waar Inter Moengo Tapoe speelde en de wedstrijd tegen het Surinaams Nationaal Leger won. Uiteindelijk kwam Brunswijk aan op Beekhuizen waar de mensen uren op hem hebben gewacht. Hij werd enthousiast verwelkomd.

Brunswijk had duidelijk plezier in het uitdelen van geld. De SRD's en US dollars werden gretig ontvangen door het publiek, onder wie ook kinderen. "Zo werkt het systeem", legde Brunswijk uit. Hij merkte op dat anderen veel beloven maar niks geven. "Als iemand uit mijn auto stapt, geef ik alles wat de persoon wil hebben", zei Brunswijk.
            video.gif video
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July