Wiskundeboek muloscholen vernieuwd
10 Nov 2014, 08:00
foto


Muloleerlingen krijgen een nieuw wiskundeboek. “Ik heb op de muloschool uit het oude boek gewerkt en kan gerust zeggen dat er na veertig jaar vernieuwing komt”, zegt Marisa Meye, voorzitter van het Mulodirecteurenberaad aan Starnieuws. Het boek wordt in de eerste klas van de 86 muloscholen geïntroduceerd. “Het is kindvriendelijk en legt lekker uit”, zegt Meye, die ook schoolleider is van voj Von Freyburg in Saramacca.

Eigenlijk zou de nieuwe methode het vorige schooljaar worden ingevoerd. Echter is dit door een misverstand niet gebeurd. De leiding van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) had de indruk dat leerkrachten tegen de methode waren. “Dit is een grote vergissing geweest. In tegendeel waren ze diep teleurgesteld dat er geen boeken waren.” Door het ontbreken van het lesmateriaal kon niet eerder gestart worden. “Wij wilden voorkomen dat het Minov een rechtszaak aan zijn broek kreeg, want in het boek meldt uitgever Wolters Noordhoff dat er niet gekopieerd mag worden.”

Toen er vanuit het Minov bij aanvang van dit schooljaar niets gebeurde, besloten wiskundeleerkrachten de oude methode te gebruiken. Maar na een constructief gesprek met onderwijsdirecteur Robert Peneux is dit probleem opgelost. Vorige week zijn alle voorzitters van de sectie wiskunde getraind in het werken met de nieuwe methode. Collega leerkrachten zijn al ingelicht over de werkwijze. Uiterlijk deze week wordt bekendgemaakt wanneer wordt gestart met het nieuwe boek, zegt Meye.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May