Fatima Modiwirjo wint Lions Peace Poster wedstrijd
08 Nov 2014, 18:00
foto
Fatima Modiwirjo heeft de Lions Peace Posterwedstrijd gewonnen. (Foto: René Gompers)


Fatima Modiwirjo (11) glimlacht breed en straalt van blijdschap wanneer haar naam wordt geroepen. Zij is de winnaar van de Lions Peace Poster wedstrijd. De winnaars van de grootse tekenwedstrijd zijn vanmiddag bij het hoofdkwartier van de Boy Scouts vanmiddag bekendgemaakt. Fatima’s werk gaat door naar de volgende ronde in het International Lions Peace Poster Contest.

Fatima zit in de zesde klas op O.S. Maretraite. Nummer twee, Tirza Tjon A Tjieuw, zit ook op deze school. Nummer drie is geworden Arjan Sedjo van VOJ Copieweg. De tekeningen zijn op een schrijfbord aangebracht, het winnend werk hoog in het midden geplaatst. Er zijn twee stoelen nodig om Fatima op gelijke hoogte te brengen met haar werk. Dan barst opnieuw een ‘photo shoot’ uit. “Ik heb liefde, vrede en begrip getekend”, legt de kleine kunstenaar uit. “Het kwam gewoon en ik heb ‘wasco’ gepakt en heb dit heel snel gedaan.” De visie van Fatima bestaat uit drie vredesduiven, een regenboog, de aarde in een cirkel van vlaggen en een groep mensen, alles op een zwarte achtergrond. “Er is niet genoeg vrede in de wereld. Mensen vechten, ze moorden…dat vind ik niet zo leuk”, zegt ze hoofdschuddend.

Aan de jaarlijkse posterwedstrijd hebben tientallen kinderen tussen 11 en 13 jaar van 25 scholen meegedaan. Deze activiteit is in honderd landen gehouden. Suriname valt met Guyana en Trinidad & Tobago onder subdistrict 60A. Uit dit district zal er een enkele winnaar gekozen worden uit de regio. De winnaar hiervan stroomt door naar de finale, de International Lions Peace Poster Contest. De grote winnaar wordt in februari 2015 in het gebouw van de Verenigde Naties bekendgemaakt.

“De wedstrijd is bedoeld om vrede tussen mensen in een vroeg stadium te bevorderen”, deelt region chairperson Jerry Hofman mee. “Als kinderen in vrede en harmonie opgroeien, verwacht je betere prestaties, een betere wereld. Het is ook niet iets dat je in een dag bereikt. Het duurt soms generaties maar je moet er wel mee bezig zijn.” Fatima is een beetje moe van al de aandacht maar tovert elke keer weer die glimlach tevoorschijn wanneer zij voor de zoveelste keer gevraagd wordt voor een foto. “Ik hou van tekenen. Het is een van me leukste bezigheden”, vertelt ze. “Ik wens dat ik ooit in me leven de bekendste tekenares van de wereld ben”, lacht Fatima.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May