Lelydorpmarkt wordt ingericht voor heropening 25 november
09 Nov 2014, 10:00
foto
De gerenoveerde markt van Lelydorp. (Foto: Raoul Lith)


Na bijkans zes maanden gesloten te zijn geweest wegens renovatie, gaat de openbare markt Lelydorp op 25 november weer open. De markt is technisch reeds opgeleverd, deelt districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien mee aan Starnieuws. Het ligt in de bedoeling dat president Desi Bouterse de markt, die behoorlijk is opgeknapt en gemoderniseerd, officieel in gebruik zal nemen.

Samsoedien zegt dat er nog enkele kleine zaken rond de markt worden aangepakt.
Marktverkopers zijn intussen bezig met het inrichten van hun ruimtes. Behalve een slagerij staan in de markthal ook een vishal, een ruimte met lange tafels voor de verkoop van groeten, fruit, ander handelswaar en een bloemisterij. Er is ook gedacht aan een speciale parkeerstrook. De markt is goed beveiligd.

Tijdens de renovatie werd een tijdelijke noodmarkt opgezet naast het terrein van de RGD-poli. Het was bijkans vijftig jaar geleden dat de markt voor het laatst gerenoveerd werd. De dc legt uit dat de markt een belangrijke plaats inneemt in Lelydorp. Met het oog op de viering van de Onafhankelijkheidsdag krijgt de hele omgeving een facelift. Vanaf maandag zal een deel van oud Pad van Wanica opnieuw geasfalteerd worden. Het gaat om Lelydorperweg tot Kottomissiestraat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May