Chinese ambassade schenkt boeken en projector aan CCS
07 Nov 2014, 20:15
foto
De Chinese ambassadeur Yang Zigang en de voorzitter van het CCS Nadia Becker. (Foto: Edward Troon)


Yang Zigang, ambassadeur van de Volksrepubliek China, heeft vandaag boeken en een projector overhandigd aan Nadia Becker, voorzitter van de Stichting Cultureel Centrum Suriname (CCS). Staande in de Chinese Corner, zegt Yang met de schenking een bijdrage te willen leveren om de culturele banden tussen beide landen te versterken.

De diplomaat legt uit dat zijn ambassade binnenkort ook Chinese films met Engelse ondertitels in het ‘Chinese Hoekje’ van het CCS zal vertonen. Becker zegt blij te zijn met de schenking en vertelt op welke manier dit tot stand is gekomen. “Een half jaar geleden hebben de diplomaten onze Chinese Corner bezocht en gevraagd hoe zij kunnen helpen het meer body te geven. Wij hebben uitgelegd hoe de Amerikaanse Corner is ontstaan en opgezet met de filmavonden en meer informatie over de Chinese cultuur gewenst is. Ook is aangegeven dat de behoefte aan moderne projectie apparatuur groot is, want het CCS heeft alleen maar een vijftig jaar oude filmprojector die past in een museum.”

Zowel Becker als Yang benadrukken dat kennis van elkaars cultuur, wederzijdse vriendschap en begrip bevorderen. De CCS voorzitter ziet graag dat de ambassade meer informatie geeft over studiefaciliteiten in de Volksrepubliek, “misschien kunnen uw mensen af en toe een lezing hierover geven”. Yang wijst ter plaatse aan met wie van zijn stafleden mevrouw Becker hierover kan communiceren.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May