Verdachten van brandkast diefstal staan terecht
08 Nov 2014, 10:00
foto


Etiënne L. alias 'Bobby' (29), Rodney K. (28) en Remond W. (24) staan in de beklaagdenbank tegenover rechter Sieglien Wijnhard. De drie worden ervan verdacht de brandkast van een ondernemer gestolen te hebben in oktober 2013. Etiënne L. beweerde dat hij bedreigd wordt.

Etiënne L. wordt bijgestaan door raadsman Benito Pick. De raadsman had het verzoek gedaan om zijn cliënt over te hevelen naar een ander bewaringshuis. Dit, omdat andere celgenoten hem lastig vielen en problemen creëerden. Officier van justitie, Astrid Niamat, voerde aan dat uit het onderzoek gebleken is dat juist de verdachte voor de problemen zorgt. Hij heeft aanpassingsproblemen en zij heeft deskundige hulp van een psycholoog ingeschakeld.
Etiënne L. zei aan de rechter dat hij ernstig bedreigd wordt. Dit heeft te maken met een beroving en een vermissing. Hij beweerde dat hij niemand lastig valt en dat juist hij steeds wordt bedreigd.

Op die bewuste dag schakelde de eigenaar van een handelszaak de politie in toen hij ontdekte dat zijn brandkast gestolen was. Patrouillerende politieambtenaren van operatie ‘De Nieuwe Weg’ gingen op de melding af en zagen ter plaatse een auto met hoge snelheid wegrijden. Zij zetten de achtervolging in.

De verdachten reden op gegeven moment de Hernhutterstraat - een eenrichtingsweg - de tegenovergestelde richting in. Daarbij reden zij een fietser aan. Op de kruising Hernhutter- en de Slangenhoutstraat botste de auto van de verdachten tegen een ander voertuig. Het is de politie hierna gelukt om de vluchtauto klem te rijden. De verdachten probeerden te voet weg te komen, maar werden met waarschuwingenschoten tot overgave gedwongen. De gestolen brandkast is in de auto aangetroffen. Op 4 december zal Wijnhard vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May