Ewald 'Slim' Refos ingeslapen
07 Nov 2014, 13:05
foto


Ewald 'Slim' Refos heeft vanochtend zijn ogen voorgoed gesloten. Hij is 82 jaar geworden. "Ik heb mijn vader gisteravond nog zo gevraagd 'papa laat los, ga rusten, je bent op, op, op", zegt Karin Refos aan Starnieuws. Zij heeft hem bedankt voor alles wat hij voor haar en de rest van de familie heeft gedaan. "Hij was er altijd voor ons, al zijn mijn ouders allang van elkaar gescheiden", zegt Karin die vrede mee heeft dat haar vader is ingeslapen.

Refos heeft een succesvol leven achter de rug. Hij was onder andere directeur de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, topper bij Suralco, voorzitter van de Robinhood, de Surinaamse Voetbalbond. Hij was jarenlang panellid bij Radio ABC in het programma 'Welingelichte Kringen'. Hij was adviseur van vicepresident Robert Ameerali.

Ruim een jaar geleden werd ontdekt dat Refos ziek was. Hij heeft eerst moeten leren accepteren dat niet alles meer kan, zegt Karin. Dat was een moeilijk proces. Op gegeven moment kon hij steeds minder. De laatste dagen at en dronk hij niet meer. Hij was niet meer bij kennis. "Ik heb tot zijn onderbewustzijn gesproken en hem gezegd dat hij alles heeft gedaan wat hij kon. Ik wist dat hij zou inslapen. Hij heeft veel voor ons betekend, maar wij zijn blij dat hij is gaan rusten", zegt Karin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May