Post academische cursus over 'cyber'-dreigingen
07 Nov 2014, 22:10
foto


Het is noodzakelijk om zich te bewapenen tegen 'cyber-aanvallen'. De bewustwording moet verhoogd worden onder functionarissen op beleidsniveau bij de overheid, veiligheid, financiële sector en in sectoren die het meest gevoelig zijn voor mogelijke ‘cyber’ aanvallen.

Het Instituut voor Internationale Betrekkingen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (IIR) en het Bureau voor Nationale Veiligheid (BNV) organiseren van 10 tot 21 november 2014 een post academische cursus met als thema New Developments and Challenges in the Global Arena: Cyber Threats and Cyber Security”.
Deze cursus, waar een twee daagse workshop aan verbonden is, heeft voornamelijk ten doel het creëren van een bewustwording bij de doelgroep.
Hoe bereidt Suriname zich voor op cyber crime? In hoeverre kan in regionaal verband gewerkt worden aan een gezamenlijke benadering van dit fenomeen? Hoe moet de wetgeving voorzien in een veilige 'cyber' omgeving?
Dit zijn onder andere vragen die centraal zullen staan bij deze belangrijke cursus.

De cursus blijkt aan te sluiten op een regionale workshop die de IDB en de OAS onlangs in Washington hebben georganiseerd in het kader van de Cyber Security maand. Naast het theoretisch kader zullen de diverse inleiders verschillende inzichten verschaffen omtrent de dynamiek en veranderende omgeving, welke invloed hebben op internet veiligheid in al zijn aspecten, zowel regionaal als nationaal.

Docenten van deze cursus zijn deskundigen van de OAS, de directeur van de Caribbean Cyber Security Centre, deskundigen uit Brazilië en deskundigen van de CIVD en BNV. Een groot deel van de participanten bestaat uit hooggeplaatste functionarissen afkomstig uit zowel het leger, de politie, veiligheidsdiensten en andere overheidsinstellingen, naast parastatale bedrijven en het private bedrijfsleven. Tijdens de opening maandagavond zal de assistent-secretaris generaal van de OAS, ambassadeur Albert Ramdin de 'keynote' spreker zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May