Openbaar Ministerie eist vrijspraak in moordzaak Nakchedi
07 Nov 2014, 05:00
foto


Tegen S. K. en M.P. heeft het Openbaar Ministerie op de rechtszitting van donderdag vrijspraak geëist. Volgens officier van justitie, Astrid Niamat, kan de locatie waar het ontzielde lichaam van Melvin Nakchedi (29) op 31 oktober 2011 ontdekt werd, slechts via het perceel van de gebroeders Chotkan bereikt worden.

De gebroeders hadden verklaard dat zij vijf schoten op die bewuste dag hoorden, waarna beide verdachten naar de locatie renden. S. K. zou het jachtgeweer, de hulzen en patronen weggenomen hebben, omdat deze aan hem behoorden. Hij had ze aan het slachtoffer geleend en uit vrees voor de politie maakte hij deze spullen weg.

Niamat merkte op dat er in deze zaak geen ondersteunende zaken zijn aangetroffen. Eerder verklaarde de politie dat sectie heeft uitgewezen dat het slachtoffer van dichtbij geschoten was. De verdachten zijn voorlopig in vrijheid gesteld en verschenen niet op de rechtszitting.

Het ontzielde lichaam van Nakchedi werd in een visgat aangetroffen op de plantage Stam te Jagtlust in het district Commewijne. Een dag eerder was hij in de vroege ochtend van huis vertrokken om te gaan hengelen. Toen hij niet terugkeerde deed zijn echtgenote aangifte bij de politie. Op 4 december zal rechter Sieglien Wijnhard vonnis wijzen in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May